Histo-gram

1979 – Rojen 27. 7. 1979 v Murski Soboti.

1990 – 94 – Osnovnošolske razstave, nastopanja s folkloro, tamburaši, orglice in kitara ob Dedku Mrazu, Dnevu žena, Dnevu borcev,  prvem maju… Igra avtorske pesmi v Duo Casars. Leta 1993 je najmlajši udeleženec slikarske kolonije Petrovi slikarji v Lipovcih ter učenec in pomočnik v novoustanovljenem Društvu za napredek umetnosti Aquila, ki mu je predsedoval Izidor Horvat – Izak.

1995 – Prva samostojna razstava slik. S sovrstniki v okviru KUD-a Beltinci ustanovi Sekcijo za kulturo mladine (S. K. M.), katere predsednik postane Izidor Zadravec. S. K. M.  izda srednješolski fanzin Šolski D.R.E.K.

1996 – S. K. M. organizira prvomajski koncert Delu čast in oblast na grajskem dvorišču v Beltincih in Underground festival v Gančanih Pri Slavi.

1997 – S. K. M. preneha z delovanjem. Pridruži se novoustanovljenemu Društvu prijateljev mladine Beltinci (D. P. M.), ki ga ustanovijo starejši mladinci.

1999 – Ustanovi neformalno slikarsko-stripovsko, glasbeno-teatersko, preprosto-filozofsko in lahkotno-anarhistično Podjetje za slovensko malomeščansko umetnost Radikalni D.R.K.A.arkolizem.

2000 – Odigra prve kantavtorske nastope.

2001 –Izda album Kri v pepelniku in psihopat na nočni omarici. CD izide pri neformalni založbi Domači posnjtki.
8. februarja začne prvo slovensko malomeščansko turnejo od Lendave do Kopra, opremljeno z razstavo stripov, video projekcijami, kantavtorskim nastopom. Zaključi jo na Festivalu mladih umetnikov, aktivistov in teoretikov bivše SFRJ v Sarajevu.

2002 – V pupedanskem studiu v Pivki snema šest viž z duetom Vita-minsko polje. Naslika sliko z naslovom Vizia Teritoria 8.a+1.

2003 – V Ambasadi Štefana Kovača Marka v Beltincih začne delovati z duetom Razigrani ščegetavčki. Nastopi na Kant festu v Rušah, kjer je izdana CD kompilacija. Izbran je za Klubski maraton 03 Radia Študent, ki ga po prebredenem slovenskem klubskem močvirju nadaljuje s Kros Balkan turom. V dvajsetih dneh odigra 18 koncertov od Vukovarja, Kragujevca, Prilepa, Štipa, Prištine, Travnika in Mostarja pod medijskim pokroviteljstvom Cross radia.

2004 – Na Radiu Študent ponovno snema enajst melodij albuma Kri v pepelniku in psihopat na nočni omarici. Organizira 1.folklorni festival Razkristjanjenje. Koncertira v Skopju, Zagrebu, Tolminu… V Ljubljani deluje z ansamblom Potres na skrajno desni strani Alp trio.

2005 – Nastopi v Live radio Klubu s prenosom v Skopju, Akademija Beograd, Kulturna koliba na prvem Koperground-u v Kopru. Ravno, ko je v pripravah za snemanje albumov, se hudo ponesreči.

2006 – S pomočjo družine in Festivala za novogradnjo v organizaciji KUD Kataman in Menze pri koritu na Metelkovi v Ljubljani dobi prizidek v Beltincih, ki se ga poimenuje Vaza Vizia Teritoria 8. a + 1. Nastane več video dokumentov, med drugim tudi pol-urni filmski makedam iz Kros balkan turneje 2003, ki ga posname in režira Matjaž Manček. S pobudnikom Markom Brecljem ustanovi stranko Akacije, ki je orodje nevladja na lokalnih volitvah. Postane predsednik stranke ter kandidira za župana občine Beltinci v Prekmurju. Začne maševati kot prekmurski Škaf Verske skupnosti Upanje brez razloga v ustanavljanju z Ministrelcem B – Urošem Buzetijem. Postane član Društva za teorijo in kulturo hendikepa YHD ter uporabnik osebne asistence.

2007- Ustanovi se Humanistično umetniško društvo- Črno polje in Beli kvadrat, kateremu postane predsednik.

2008- Izda tretjo izdajo albuma Kri v pepelniku in psihopat na nočni omarici, prvič izda tudi album Vita-minsko polje ter Živi in ostali odpadki. Z Ministrelcem B znotraj Anti-pop-pARTnerstva izda album Bes? Da!, z Narodno- zabavnim terorizmom pa album Profitarci svih zemalja- odjebite. V MKSMC v Kopru razstavi pregledno razstavo likovnih del z naslovom Balkon – Balkan.

2009- Izda DVD Niti pod razno-razno in glasbeni album Kapitan – Kapital. Soustanovi Ustanovo nevladnih mladinskega polja Pohorski bataljon.

2010- Izda DVD Opus dei= di govna, znotraj Anti- pop- pARTnerstva izda album Kratko in krotko s Sanjo Žmavc. S Tovarišem Strmoglavljenim in Sanjo Žmavc spelje Vodoravno turnejo po Vojvodini – Srbiji. Ustanovi se skupina Barka tone in bele plombe.

2011- Mašuje ob odprtju Trga Karla Marxa v Beltincih, ob prazniku marijinega vnebovzetja pa na Trgu Zmage v Murski Soboti. Z duom Narodno- zabavni terorizem nastopi v ljubljanskih Križankah na Novi rock 3. 0.

2012- Ob 40. obletnici prve pesmi Markota Breclja- Roling Stones spoznajo moje stare starše, nastopi v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma na Tortnenju- Brecljevanja v Ljubljani. Skupina Barka tone in bele plombe izda album Jasna slika črni oblak.

dani1

Gola vrata

 

dani2

Pionir

 

dani3

Ne-molilec

 

dani4

Partizan

 

dani5

Jugoslovan-Slovan-Svetovljan

 

25histogram

Ateist-Pogan-Vernik Izdavačke kuće Nema boga